Над 15 000 декара ще бъдат обработени срещу комари в община Сливо

...
</TD
>Над 15 000 декара ще бъдат обработени срещу комари в община Сливо
Коментари Харесай

Над 15 000 декара ще бъдат обработени срещу комари в община Сливо поле

Над 15 000 декара ще бъдат обработени против комари в община Сливо поле, научи Ruse24.bg . От през днешния ден до другия четвъртък в това число ще се организира отнасяне против комари с наземна техника на територията на община Сливо поле, оповестиха от Областна администрация - Русе. Обработката ще се извърши на повърхност от над 15 500 дка. и ще бъде с препарата " ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ “ с изискваната за него доза. Третирането ще обхване 11 обитаеми места от общината. Тази вечер от 20.30 часа то ще се организира в град Сливо поле. 

Утре по същото време напръскване ще се извърши в Ряхово, а в неделя в Голямо Враново. На 10 юни /понеделник/ третирането против комари ще стартира от Бабово в 20.30 часа, а в 21.30 такова ще се организира в Бръшлен. Във вторник още веднъж от 20.30 часа напръскване ще има в Малко Враново, а в 21.30 часа в Черешово. На 12 юни в същия часови диапазон пръскания против комари ще има в Стамболово и Кошарна, а в четвъртък такива мероприятия ще се проведат в Борисово и Юделник. 

При смяна на метеорологичните условия е допустимо да има изменение на посочените дати. Припомняме, че притежателите на пчелини са длъжни да подхващат ограничения за запазване на пчелите и пчелните фамилии от отравяне. Такива пръскания се организират и в останалите общини от област Русе, като във всички общински администрации в региона е основана организация за навременно информиране на пчеларите при идни третирания против комари и други вредители.

Припомняме, че преди по-малко от месец Драгомир Драганов изиска от сътрудниците си в Гюргево синхронизиране на пръсканията от двете страни на река Дунав. Наземните третирания на територията на Румъния се плануват да продължат до октомври, а авиационните ще се реализират на три стадия – през май, юли и август.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР